Fabian Cares: Hauska tavata

Fabian Cares -sivuillamme pääset tutustumaan fabianilaisiin! Kerromme hyvistä teoista omassa arjessamme, jotka tuovat meille iloa, ja miten sinäkin voit auttaa yhdessä erilaisten hyvää tekevien tahojen kanssa. Jaamme myös omat vinkkimme tekemiseen Helsingissä!


TUTUSTU FABIANILAISIIN: Vuoropäällikkömme Jan


Kuka olet ja mitä päivittäiseen työhösi kuuluu?

Olen Jan Backlund ja Hotel Fabianin pitkäaikainen vuoropäällikkö. Aloitin alalla aikanaan yövuorossa, jota tein peräti 9 vuotta. Olen tehnyt auttavia vuoroja kaikissa silloisen Kämp Collection Hotelsin hotelleissa ja vastaanottotyön lisäksi olen työskennellyt ravintoloissa ja pitopalvelupuolella. Monenlaista on tullut kokeiltua!

Hotel Fabianissa olen viihtynyt erinomaisesti ja joka päivä on kivaa tulla töihin! Aamu alkaa aina kahvin keitolla. Työpäivääni sisältyy kaikkea suorittavasta vuorosta tavaratilauksiin, työvuorosuunnitteluun ja uusien työntekijöiden perehdytykseen. Pidän myös ongelmien ratkomisesta. Hotel Fabian on kuin toinen koti ja työ sopivassa balanssissa arkielämän kanssa.

Mitä suosittelet tekemään Helsingissä?

Jos vieraamme kysyvät vinkkejä, tunnustelen tietysti alkuun, mistä he ovat kiinnostuneita. Helsinki tarjoaa valtavasti tekemistä! Nähtävyyksistä saan usein ohjata vieraat Temppeliaukion kirkolle. Moni on kiinnostunut taidenäyttelyistä ja lähialueen runsaasta museo- ja taidetarjonnasta on helppo antaa suosituksia. Design Museum esimerkiksi on aivan vieressämme.

Itse olen ulkoilmaihminen, joten mieluisia luontokohteita minulta löytyy. Voi käydä kävelyllä Seurasaaressa tai pyöräillä ympäri Helsingin rannikon. Cafe Regattaan on kiva mennä kesällä kahville. Päiväkohteena Porvoo tai Nuuksio ovat tietysti erinomaisia, jos vähän pidemmälle aikoo. Helsingissä puolestaan Uutela ja Aurinkolahti tarjoavat komeita maisemia metromatkan päässä keskustasta.

Minkälaiset teot tuottavat sinulle hyvän mielen?

Vesalan koulusta oltiin meihin yhteydessä. He etsivät yhteistyökumppania yläasteen TET-harjoitteluihin. Lähdettiin kokeilemaan ja tämä yhteistyö ja nuorten ohjaaminen kasvoi itselleni tärkeäksi osaksi omaa työtä. Nuoret ovat olleet todella reippaita ja päässeet tutustumaan eri ostoihin aina siivouksesta vastaanottotyöhön. Olemme saaneet tarjota heille tilaisuuden harjoitella työelämään siirtymistä.

Erityisesti lämmittää, että maineemme on koulussa selvästi kiirinyt ja todella moni nuori haluaa tulla harjoitteluun juuri meille. Tietysti toivomme, että nuoret jopa innostuisivat alasta ja ehkäpä joskus tulevat vakituisesti töihin esimerkiksi meille Hotel Fabianiin.


Mikä on parasta Fabianissa työskentelyssä?

Tässä mainittava kaksi asiaa: ensinnäkin työyhteisö. Meillä on hotellissa erittäin hyvä keskinäinen ilmapiiri ja se heijastuu myös vieraisiimme. Eri osastomme puhaltavat yhteen hiileen paremmin kuin koskaan ja autamme toisiamme yli osastorajojen. Esimerkiksi siistijät ovat tuttuja työkavereita meille kaikille, vaikka edustavat toista yritystä.

Ja tämä hyvä yhteishenki on merkittävästi liitoksissa siihen toiseen asiaan eli meidän tuotteeseen: hotellipalveluun. Kaikki meillä panostavat tähän tuotteeseen ja se on laadukas monella tapaa. Meillä on puitteiden vuoksi mahdollisuus luoda vieraillemme hyvin onnistunut vierailu. Hotel Fabian on jo yli 10 vuotta vanha, mutta yhä huoneemme viehättävät matkailijoita ja henkilökohtainen palvelumme saa heidät palaamaan uudestaan.


Kerro meille mieleenpainuvimmasta iloisesta kohtaamisesta hotellivieraan kanssa!

Onhan sitä tullut nähtyä ja koettu kaikenlaista! Itse kun pidän ongelmien ratkomisesta niin mieleen tulee kerta, kun aamiaissalimme oli täynnä vieraita ja yhtäkkiä iski sähkökatkos. Hyppäsin siitä aika ajattelematta seremoniamestarin rooliin ja viriteltiin kynttilät pöytään.

Ja kerran eräs vieraamme oli tullut vahingossa väärään hotelliin ja ohjasin hänet oikeaan. Sain sitten myöhemmin samana päivänä tietooni, että tämän vieraan seuraavan päivän tapaamispaikka oli äkillisesti vaihtunut ja ilmoitin tästä tuohon toiseen hotelliin. Vieras oli todella otettu ja tuli paikan päälle kiittämään, että oli saanut näin hyvää palvelua hotellista, jossa ei edes lopulta majoittunut! Tätä juuri tarkoitan sillä, että meillä on Hotel Fabianissa aikaa ja tahtotila hoitaa kaikki huolella loppuun.


Mikä oli tänään sinun #PäivänHyväTeko?

Erästä vanhempaa herraa ilahdutti kovasti, kun kävin kiskomassa hänet aamulla pystyyn. Hän oli kaatunut liukkaalla, vaikka oli piikkikengät jalassa. Se varmaan lasketaan päivän hyväksi teoksi!

Jan Backlund,
vuoropäällikkö

-----

Tervetuloa Hotel Fabianiin!

We Don't Mind If You Stay Longer.