Fabian Cares: Hauska tavata

Fabian Cares -sivuillamme pääset tutustumaan fabianilaisiin! Kerromme hyvistä teoista omassa arjessamme, jotka tuovat meille iloa, ja miten sinäkin voit auttaa yhdessä erilaisten hyvää tekevien tahojen kanssa. Jaamme myös omat vinkkimme tekemiseen Helsingissä!


TUTUSTU FABIANILAISIIN: Vastaanottovirkailijamme Maria


Kuka olet ja mitä päivittäiseen työhösi kuuluu?

Olen Maria Lehing ja työskentelen Hotel Fabianin vastaanotossa. Yhteinen tarinamme Fabianin kanssa alkoi itse asiassa jo kuusi vuotta sitten, kun muutin Virosta Suomeen ja aloitin täällä hotellin siistijänä, josta siirryin aamiaistiimiin. Ryhdyin opiskelemaan suomenkieltä ja suorittamaan matkailualan tutkintoa. Nautin vaihtelusta, joten siirryin hotellin vastaanottoon siskoni kannustamana. Hän on myös matkailualalla!

Päivittäiseen työhöni kuuluu ennen kaikkea asiakaspalvelu ja erilaiset vastaanoton tehtävät. Autan kehittämään aamiaistuotettamme ja olen nyt ryhtynyt tekemään hotellille myös sosiaalisen median sisältöjä. Nautin erityisesti siitä, että on aikaa käydä pitkiäkin keskusteluja vieraidemme kanssa. Puhun sujuvasti neljää eri kieltä, mistä on paljon apua työssäni.


Mitä suosittelet tekemään Helsingissä?

Olen itse asiassa suunnitellut kokonaisen listan lähialueen ravintoloista: millaista ruokaa tarjoavat ja kuinka kaukana ne ovat Hotel Fabianista. Oma ehdoton suosikkini on kuitenkin sisarhotellimme ravintola Krog Roba. En ole koskaan vielä pettynyt, palvelu on erinomaista ja he selvästi käyttävät hyviä kausittaisia raaka-aineita.

Vieraitamme kiinnostaa tietysti Helsingin päänähtävyydet. Kesällä suosittelen käymään Suomenlinnassa picnicillä. Talvella on kiva tehdä kävely Esplanadilla jouluvalaistuksessa. Senaatintorin läheisyydessä on myös paljon kivoja kahviloita. Erityisesti kansainvälisille vieraille suosittelen aina myös Fazer-kahvilaa, jossa pääsee maistamaan suomalaista suklaata.


Minkälaiset teot tuottavat sinulle hyvän mielen?

Eläinten auttaminen on itselleni sydämenasia. Kun asuin Virossa, kävin läheisessä löytöeläinkodissa Varjupaikade mtü lenkittämässä kodittomia koiria, jotta ne pääsivät häkeistään kävelylle. Olen viettänyt koko elämäni eläinten ympäröimänä ja omistanut kanin, papukaijan, marsun, kissoja ja koiria. Nyt arkeani ilahduttaa oma yorkshirenterrieri.

Lahjoitan kuukausittain WWF:lle, joka suojelee uhanalaisia lajeja ja myös muun muassa ennallistaa arvokkaita metsäalueita. Arvostan sitä, että he tekevät tärkeää työtä luonnon hyväksi. Olen myös yllättänyt pari ystävääni hankkimalla heille kummieläimeksi poron Valkean Peuran Valtakunnan tilalta Lapista.


Mikä on parasta Fabianissa työskentelyssä?

Olen ollut Fabianissa kuusi vuotta eikä ole tarvetta vaihtaa paikkaa. Täällä on ihana työporukka ja on aina kivaa tulla töihin. Pystyn aidosti keskittymään vieraisiimme ja oppimaan heidän elämästään. Monesti on ollut tilanteita, joissa vieras tulee hotelliin ja kertoo esimerkiksi, että muistaa minut vuosien takaa aamiaiselta, kun vielä työskentelin aamiaistiimissä!

Uskon, että aika harvassa hotellissa ehtii tutustua vieraisiin niin hyvin, että niistä syntyy jopa ystävyyssuhteita. Fabian on suosittu pitkäaikaismajoittujien keskuudessa, onhan meillä sisäpihan LUX-huoneetkin omalla sisäänkäynnillä ja minikeittiöllä. Meillä on mahdollista majoittua myös vaikka kuukaudeksi kerrallaan Koti hotellissa -paketilla. Viime vuonna meille saapui eräs vieras remonttia pakoon ja kolmen kuukauden aikana meistä tuli hänen kanssaan ystäviä. Hänellä oli jopa oma imuri mukana ja piti huoneen aina todella siistinä. Entisenä siistijänä arvostan tätä kovasti! Käymme nykyään viikottain syömässä yhdessä vaihtamassa kuulumisia.


Kerro meille mieleenpainuvimmasta iloisesta kohtaamisesta hotellivieraan kanssa!

Eräs amerikkalainen vakioasiakkaamme majoittui meillä ja istui vastaanottomme vieressä olevassa baarissa ja juttelin hänen kanssaan pitkät pätkät työn lomassa. Muistelimme muun muassa meillä Hotel Fabianissa aikanaan tarjottua kahvia, josta molemmat kovasti pidimme. Ennen lähtöään hän sitten tuli vielä vastaanottoon ja toi paketin kahvipapuja – hän oli löytänyt jostain tuota kyseistä kahvia ja halusi tuoda sitä myös minulle! Tällaisia hetkiä on paljon ja ne jäävät kyllä mieleen.


Mikä oli tänään sinun #PäivänHyväTeko?

Meidän aamiaistiimissä aloitti tänään uusi työntekijä ja autoin häntä alkuun. Ja keitin tietysti kaikille kahvia!

Maria Lehing, vastaanottovirkailija, Hotel Fabian


-----

Tervetuloa Hotel Fabianiin!

We Don't Mind If You Stay Longer.