Fabian Cares: Hauska tavata

Fabian Cares -sivuillamme pääset tutustumaan fabianilaisiin! Kerromme hyvistä teoista omassa arjessamme, jotka tuovat meille iloa, ja miten sinäkin voit auttaa yhdessä erilaisten hyvää tekevien tahojen kanssa. Jaamme myös omat vinkkimme tekemiseen Helsingissä!


TUTUSTU FABIANILAISIIN: Vastaanottopäällikkömme Mats


Kuka olet ja mitä päivittäiseen työhösi kuuluu?

Olen Mats Lindfors, Hotel Fabianin Concierge ja vastaanottopäällikkö. Hotel Fabian on ollut kuin toinen kotini jo yli 10 vuoden ajan. Olen päässyt vaikuttamaan ja luomaan kodikkaan hotellimme palvelukonseptia ja vuosikymmeneen on mahtunut monen monta seikkailua. Vastaan pienen ja omistautuneen vastaanottotiimini työn sujuvuudesta ja olen se joka tietää mitä talossa tapahtuu. Olen tiiviisti tekemisissä kaikkien hotellitoimintaamme liittyvien osastojemme kanssa aina huollosta aamiaisserviisiin. Lisäksi työskentelen osana hotellin johtoryhmää ja ideoin kaupallisia toimintoja. Työnkuvani on siis varsin monipuolinen, päivittäin vaihdan ajatuksia eri osastojen tekijöiden kanssa ja autan heitä ratkaisemaan erilaisia tilanteita. Työskentelen myös melkein päivittäin asiakasrajapinnassa ja huolehdin, että vieraat viihtyvät täällä meillä ja joskus he tarvitsevat vinkkejä kaupungin nähtävyykistä tai ravintolatarjonnasta.


Mitä suosittelet tekemään Helsingissä?

Ihan ensimmäisenä tulee mieleen sauna ja lohikeitto – ei tosin välttämättä samaan aikaan nautittuna! Vastaus riippuu siitä, mitä kukin etsiin: jos on innostunut arkkitehtuurista ja taiteesta, niin vastaus on hieman erilainen kuin jos mielenkiinnon kohteena ovat enemmän kaupungin vilinä ja urbaani maisema. Olen itse asunut Helsingissä noin 20 vuotta ja hyvin olen viihtynyt. Omat lempipaikat ovat ripoteltu ympäri Helsinkiä. Luonnonläheiset paikat Itä-Helsingissä, kuten esimerkiksi Aino Aktenin huvilan lähellä olevat puistomaisemat, ovat todella kivat. Hakaniemen ja Sörnäisten alueelta löytyy hyviä levykauppoja, jos sattuu olemaan levykeräilijä. Jos live-musiikkia etsii, niin Tavastialla tai Kulttuuritalossa on kiva vierailla. Olen sitä mieltä, että Helsinkiä tutkii parhaiten polkupyörällä, jolloin maisemat vaihtuu vaivattomasti ja aistii kaupungin parhaiten. Meillä onkin kesäisin hotellin polkupyörät kovassa käytössä!


Minkälaiset teot tuottavat sinulle hyvän mielen?

Eläimet ovat aina olleet minulle tärkeitä ja nuorena meillä kotona oli aina lemmikkejä. Kissoja minulla on ollut myös aikuisiällä ja olen päässyt seuraamaan niiden leikkisää sielunmaisemaa ihan pennusta asti. Kuulin muutamia vuosia sitten, että hylättyjen kissojen määrä kesään jälkeen oli noussut melkein samalla tasolle kun oli 90-luvulla. Ajattelin, että me täällä Fabianissa voisimme auttaa niitä, jotka tekevät tärkeää työtä löytökissojen eteen. Suomen eläinsuojeluyhdistys SEY yhdisti meidät sitten Loviisan kissatalon kanssa. Olemme keränneet joululahjoja kissoille jo useamman vuoden ajan ja on ollut ilahduttavaa nähdä, kuinka lähialueen ihmiset tuovat lahjoja tänne.


Mikä on parasta Fabianissa työskentelyssä?

Työskentelin aikanaan ravintola-alalla ja tutustuin samalla hotellitoimintaan. Hotellin kansainvälinen ilmapiiri vei mukanaan ja on pitänyt otteessaan kaikki nämä vuodet. Hotel Fabianissa olen viihtynyt näin pitkään, sillä pidän siitä, että pienessä talossa pääsen vaikuttamaan monenlaiseen asiaan. Nautin myös siitä, että on aidosti aikaa jutella vieraidemme kanssa ja kuulla heidän tarinoitaan.


Kerro meille mieleenpainuvimmasta iloisesta kohtaamisesta hotellivieraan kanssa!

Kanta-asiakkaiden kanssa kuulumisen vaihto antaa iloa jokaiselle työpäivälle. Yksi mieleenpainuva tilanne oli urani alkuaikoina noin 18 vuotta sitten, kun vieraanamme oli eräs muusikko, jolla oli kiire keikalle ja hänen saappaanpohjansa oli mennyt rikki. Oli todella myöhä ja kaupat eivät olleet auki. Silloisesta hotellista, jossa työskentelin, löytyi matkamuistomymälä, josta kävin hakemassa lampaanvillasta tehdyn pohjallisen. Hieman teippiä ja uusi pohjallinen oli tarpeeksi tukeva ratkaisu, että saimme saappaan kuntoon ja hän pystyi nousemaan lavalle!


Mikä oli tänään sinun #PäivänHyväTeko?

Pyrin aina huomioimaan ihmiset, jotka kohtaan päivän aikana, olivat he sitten naapureita, kauppojen henkilökuntaa, vieraita hotellissa tai kollegoja. Hymyllä ja tervehdyksellä pääsee jo pitkälle!

Mats Lindfors, vastaanottopäällikkö, Hotel Fabian


-----

Tervetuloa Hotel Fabianiin!

We Don't Mind If You Stay Longer.