FABIAN CARES: HAUSKA TAVATA

Fabian Cares -sivuillamme pääset tutustumaan fabianilaisiin! Kerromme hyvistä teoista omassa arjessamme, jotka tuovat meille iloa, ja miten sinäkin voit auttaa yhdessä erilaisten hyvää tekevien tahojen kanssa. Jaamme myös omat vinkkimme tekemiseen Helsingissä!


TUTUSTU FABIANILAISIIN: Kerroshoidon päällikkö Katrina


Kuka olet ja mitä päivittäiseen työhösi kuuluu?

Olen Katrina Laht, kerroshoidon päällikkö (Housekeeping Manager) Hotel Fabianissa ja sisarhotellissa Hotel Havenissa. Olen kotoisin Virosta, Pärnusta, ja muutin Suomeen 13 vuotta sitten. Virossa opiskelin matkailualaa ja työskentelin muun muassa hotellin vastaanottopäällikkönä.

Fabianissa olen työskennellyt kolme vuotta ja vastaan yhdessä tiimini kanssa hotellihuoneiden ja hotellin yleisten tilojen siisteydestä sekä aamiaispalveluista. Tehtäväni on johtaa oman tiimini päivittäistä työskentelyä. Hotellissa tilanteet muuttuvat nopeasti (varaukset, asiakkaiden erityistoiveet) ja huolehdin siitä, että jokaisella työntekijällä on tarvittavat tiedot, taidot ja välineet palvella asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla ja onnistua omassa työssään.

Tarkistan myös itse päivittäin hotellin eri tiloja ja valvon korkeiden siivousstandardien toteutumista käytännössä. Työhöni kuuluu myös jatkuva työtapojen- ja menetelmien kehittäminen, töiden organisointi ja tiimini kouluttaminen. “Your last view is customers first view” on minun henkilökohtainen mottoni, jota olen opettanut myös muille.


Minkälaiset teot tuottavat sinulle hyvän mielen?

Lasten ja eläinten auttaminen tuovat aina iloa päivääni. He ovat muita heikommassa asemassa ja tarvitsevat muiden tukea. Teemme perheeni kanssa lahjoituksen kodittomille lapsille joka joulu ja usein viemme koirien turvakotiin ruokaa käydessämme Virossa.

Lisäksi osallistun Syöpäsäätiön Roosa Nauha -keräykseen, jolla kerätään varoja suomalaisen syöpätutkimuksen ja neuvontapalveluiden hyväksi. Tämä on meidän perheellemme todella tärkeä asia, koska syöpä on koskettanut meitä hyvin läheisesti. Pienellä lahjoituksella voi olla iso merkitys ja se voi pelastaa jonkun elämän. ”Your small steps could mean a world to someone” on ajatukseni hyväntekeväisyyden takana.


Mikä on parasta Fabianissa työskentelyssä?

Meillä on Fabianissa mahtava ilmapiiri, vaikka kerroshoito ja aamiaistiimi edustavat toista yritystä: Sol Palvelut Oy:tä. Joka aamu on kiva tulla töihin ja koen, että olemme yhtä suurta perhettä. Uskon tämän tunteen välittyvän asiakkaille asti.

Omaan tiimiini kuuluu 14 henkilöä ja he ovat viidestä eri maasta: Filippiineiltä, Ukrainasta, Virosta, Nepalista ja Keniasta. Yhteinen työkielemme on englanti. Moni työntekijämme opettelee suomea ja työyhteisöömme on vakiintunut värikkäitä ja hauskoja ilmaisuja myös takalon, viron ja ukrainan kielistä. Monikulttuurisuus on suuri rikkautemme ja vietämme yhdessä joulujuhlia nyyttäri-periaatteella, jolloin jokainen tuo oman maansa ruokia muiden maisteltavaksi. Opimme toinen toisiltamme päivittäin!


Mitä suosittelet tekemään Helsingissä?

Punavuoressa löytyy paljon pieniä boutique-myymälöitä ja ravintoloita. Myös moni Design District-alueen liikkeistä, gallerioista ja museoista sijaitsee siellä. Mielenkiintoisia ovat myös Mikael Agricolan kirkko, Sinebrychoffin puisto ja siellä sijaitseva Sinebrychoffin taidemuseo.

Fabianilla on hauskoja majoituspaketteja, kuten Pyjamabileet ja pariskunnille suunnattu Love Birds -paketti. Se sopii niin hääyön viettoon, häälahjaksi kuin vaikka vuosipäivän viettoon. Jos taas haluaa hemmotella itseään, niin voi varata Hotel Fabianiin hieronnan tai suunnata sisarhotellimme Hotel St. Georgen spa-osastolle St. George Careen, joka on ylellinen vaihtoehto erilaisine hoitoineen.


Kerro meille mieleenpainuvimmasta iloisesta kohtaamisesta töissä!

Reilun 15 vuoden hotelliuran aikana olen päässyt kokemaan kaikenlaista, mutta yksi merkittävimmistä asioista ovat hotellimme kanta-asiakkaat. He tulevat aina tervehtimään ja keskustelemaan, miten on mennyt ja mitä kaikkea on tapahtunut vierailujen välissä. Myös koirat ovat aina ilahduttavia. Ne arvaavat nopeasti kenen taskusta täällä saa nameja!

Mikä oli tänään sinun #PäivänHyväTeko?

Tänään päivän hyvä teko ehkä olisi se, että meidän aamupalaverissa kehuin meidän tiimejä ja tarjosin heille jäätelökakut hyvästä työstä. Ylitimme työssämme meille asetetut tavoitteet. Olimme viime kuussa korkeammalla tasolla kun meidän tavoitteet oli.

Katrina Laht, Kerroshoidon päällikkö, Hotel Fabian


-----

Tervetuloa Hotel Fabianiin!

We Don't Mind If You Stay Longer.