Kestävyyden Best of the Best 2024

Pieniä hotelleja, jotka tekevät suuren vaikutuksen.

Joka vuosi Tripadvisor Travelers' Choice Awards nostaa esiin matkailijoiden suosikkikohteet, hotellit, ravintolat ja aktiviteetit ympäri maailmaa. Tätä pidetään matkailualan huippuosaamisen tunnustuksena. Kuten nimikin vihjaa, palkintoa ei jaa raati, vaan se perustuu miljoonien matkailijoiden mielipiteisiin.

Kohteet valitaan Tripadvisorin alustalta kerättyjen arvioiden ja arvostelujen perusteella. Hotel Fabian on päässyt Travelers' Choice -listoille useana vuonna, mutta tämän vuoden tunnustuksesta olemme erityisen ylpeitä: Best of the Best in Sustainability. Kestävyyden kategoria koostuu tiedostavien matkailijoiden 15 suosikkihotellista ympäri maailmaa. Näitä hotelleja yhdistää sitoutuminen kestävään kehitykseen — sekä Tripadvisor-käyttäjien positiiviset arvostelut kestävyydestä.

Travelers' Choice Awards Best of the Best -kategoria juhlistaa matkailun korkeinta tasoa. Se myönnetään hotelleille, jotka saavat suuren määrän poikkeuksellisia arvosteluja ja mielipiteitä Tripadvisor-yhteisöltä. Tripadvisoriin listatuista 8 miljoonasta kohteesta alle 1 % saavuttaa tämän virstanpylvään.

Hotellinjohtajallemme Kati Jousimiehelle palkinto on tärkeä osoitus oikeasta tekemisen suunnasta:

— Alusta alkaen Hotel Fabian on ollut vieraillemme "koti kaukana kotoa". Siitä kiitos henkilökuntamme, joka toivottaa jokaisen vieraan tervetulleeksi kuin rakkaan ystävän. Pienessä boutique-hotellissa meillä on enemmän aikaa jokaiselle vieraalle. Suosittelemme, miten tutustua Helsinkiin ja teemme vierailusta mahdollisimman nautinnollisen. Tärkeä osa sitä on myös tarjota mahdollisuuksia tehdä vastuullisia valintoja hotellivierailunkin aikana. Tämä on todellakin kulttuuri, jota vaalitaan, sanoo Kati.

Best of the Best kestävyydessä

Sitoutumisemme ympäristöystävällisiin käytäntöihin ja vastuulliseen matkailuun ulottuu pienistä aloitteista laajempiin käsitteisiin.

Koko hotelli saa energiansa Nordic Green Energyn uusiutuvista lähteistä. Saimme myös Green Key -sertifikaatin ensimmäisen kerran jo vuonna 2016 — tunnustus, joka myönnetään kohteille, jotka ovat sitoutuneet lisäämään ympäristötietoisuutta henkilöstön ja vieraiden keskuudessa, parantamaan energian ja veden tehokkuutta sekä vähentämään majoitustoiminnan ympäristövaikutuksia—ja olemme työskennelleet tämän ohjelman parissa siitä lähtien.

Katsomme kuitenkin myös alan standardien yli ja haluamme investoida sekä ympäristön kestävyyteen että sosiaaliseen vastuullisuuteen. Olemme Helsinki Priden pääkumppani Strawberry Finlandin kautta ja teemme yhteistyötä myös Sininauha-säätiön kanssa, joka on asiantuntija ja vaikuttaja kodittomuuden ja päihdetyön alalla. Kati Jousimiehelle matalan kynnyksen toimintamallien kehittäminen ja integrointi yhteistyössä organisaatioiden, kuten Sininauha-säätiön kanssa, tarkoittaa saavutettavamman hotellin luomista kaikille.

— Kestävyys ei ole asia, josta yritykset voivat tänään kieltäytyä. Hotel Fabianissa meillä on päivittäisiä aloitteita sekä pitkän aikavälin suunnitelmia hiilineutraalia tulevaisuutta varten. Päivittäin ja viikoittain mittaamme ruokajätettä, seuraamme energiankulutusta ja valitsemme toimittajia ja kumppaneita, jotka myös työskentelevät kohti kestävämpää ja vastuullisempaa tulevaisuutta. Kestävyys ja yhteisö ovat yhtä tärkeitä uuden huomisen luomisessa, ja meillä Hotel Fabianissa ne ovat jokapäiväisiä aiheita, Kati kertoo hymyillen.

------

Alkuperäinen hieno artikkeli on julkaistu Nordic Hotels & Resortsin sivuilla englanniksi. Onnittelemme myös pohjoismaisia sisarhotellejamme menestyksestä!

HEY FABULOUS YOU!

Liity Fabianin ystäväksi ja saat ensimmäisenä parhaat hotellietumme sekä kutsuja tapahtumiimme. Lisäksi saat ekslusiivisia etuja muihin Kämp Collection Hotels hotelleihin. Jättämällä meille yhteystietosi annat meille luvan henkilötietojesi käsittelyyn, sekä markkinointiluvan Hotel Fabianille, Kämp Collection Hotelsille ja Strawberrylle tietosuojakäytäntömme mukaisesti.