Fabian Cares: Hauska tavata

Fabian Cares -sivuillamme pääset tutustumaan fabianilaisiin! Kerromme hyvistä teoista omassa arjessamme, jotka tuovat meille iloa, ja miten sinäkin voit auttaa yhdessä erilaisten hyvää tekevien tahojen kanssa. Jaamme myös omat vinkkimme tekemiseen Helsingissä!


TUTUSTU FABIANILAISIIN: Hotellijohtajamme Kati


Kuka olet ja mitä päivittäiseen työhösi kuuluu?

Olen Kati Jousimies ja toimin kahden persoonallisen hotellin johtajana, jotka sijaitsevat lähekkäin Helsingissä. Toinen on kodikkaan tyylikäs Hotel Fabian ja toinen Art deco -tyyliä henkivä Hotel Lilla Roberts. Ensisijainen tehtäväni on palvella tiimiäni, jotta heillä on mahdollisimman hyvät oltavat ja edellytykset onnistua työssään eli palvella vieraitamme. Arkeni koostuu erilaisista kehitys-, markkinointi- ja kiinteistöpalavereista, operatiivisten aiheiden palavereista sekä asiakastapaamisista, hotelliesittelyistä ja henkilöstöjohtamisesta. Työpäiväni ovat ilahduttavan monipuolisia!


Mitä suosittelet tekemään Helsingissä?

Talviuintia! Helsingissä on useita paikkoja kokeilla “luonnon hierontaa.” Parhaat paikat Fabianin lähistöllä ovat Allas Sea Pool ja Löyly, jossa myös saunominen on mahdollista. Itse suosin ihan vain veteen pulahtamista Eiran rannasta.

Kesällä kaupunki herää eloon aivan eri tavalla. Meri ja saaristo ovat näkemisen ja kokemisen arvoisia joka vuosi myös paikallisille. Suosittelen muutaman tunnin saaristoristeilyä kaikille.


Minkälaiset teot tuottavat sinulle hyvän mielen?

Auttaminen ja ilahduttaminen. Yksi itselleni merkittävä tapa auttaa on veren luovuttaminen ja olen tehnyt sitä säännöllisesti jo vuosia. Ajan varaaminen Veripalvelusta käy helposti ja käynnissä ei kestä kauan, kun ensin on kartoittanut onko sopiva luovuttamaan. Olen perinyt tavan äidiltäni ja ilokseni tyttäreni seuraavat myös samaa hyvän mielen perinnettä. Usein käynkin luovuttamassa verta yhdessä tyttäreni kanssa.

Auttaminen tuntuu hyvin konkreettiselta, kun tietää, että yhdellä luovutuskerralla voi auttaa jopa kolmea ihmishenkeä. Oman työpaikan kesken voi myös perustaa verenluovutusryhmän, jolla kerrytetään pisteitä luovutuskäynneistä. Meillä on Strawberry Finlandilla oma veriryhmä ja joukko säännöllisiä verenluovuttajia.


Mikä on parasta Fabianissa työskentelyssä?

Kyllä näin hotellinjohtajan näkökulmasta se paras asia on sitoutunut henkilökunta. Hotel Fabianin tilat ovat jo yli 10 vuotta palvelleet vieraitamme, ja niistä on tiimin toimesta pidetty erinomaista huolta. Henkilökunnallemme Fabian tuntuu kuin toiselta kodilta ja tiimi toimii yhteen kuin perhe.

Fabianin tiimi myös lähtee avoimin mielin kaikkiin ideoihin. Olemme vuosien varrella toteuttaneet majoituspaketteja kissoille ja tehneet yhteistyötä pienpanimoiden ja pakopelihuoneen kanssa. Yksi suosikeistani oli kun yhdistimme voimamme Hidasta elämää -hyvinvointiyhteisön kanssa ja mahdollistimme kesäksi tilan ja paikan rauhoittua tärkeiden kysymysten äärelle. Tiimi oli innolla lähdössä toteuttamaan tätäkin ideaa!


Kerro meille mieleenpainuvimmasta iloisesta kohtaamisesta hotellivieraan kanssa!

Oi, niitä on useita ja paljon. Onnistuneet vieraskokemukset ovat se juttu tällä alalla! Mutta tuorein mieleenpainuva kohtaaminen on itse asiassa viime viikolta. Olen sivusta seurannut erään kanta-asiakkaamme uraa kirjailijana. Hän tuli usein hotelliin, jotta sai rauhaa kirjoittamiseen lapsiperheen arjesta. Tapasimme hiljattain aamiaisella ja hän kertoi, että osa kirjojen ideoista ovat syntyneet hotellin kylpyammeessa loikoillessa. Nyt ura on nousukiidossa ja lähetimme hänelle kukkakimpun onnistumisten johdosta. Me puolestaan saimme tuoreen kirjan luettavaksemme. Todella iloitsemme hänen menestyksestään!

Mikä oli tänään sinun #PäivänHyväTeko?

Haen iäkkään kummitätini kylään ja nautimme hyvää hummeririsottoa. Hän on odottanut tapaamistamme koko viikon!

Kati Jousimies, hotellijohtaja, Hotel Fabian


-----

Tervetuloa Hotel Fabianiin!

We Don't Mind If You Stay Longer.