FABIAN CARES: HAUSKA TAVATA

Fabian Cares -sivuillamme pääset tutustumaan fabianilaisiin! Kerromme hyvistä teoista omassa arjessamme, jotka tuovat meille iloa, ja miten sinäkin voit auttaa yhdessä erilaisten hyvää tekevien tahojen kanssa. Jaamme myös omat vinkkimme tekemiseen Helsingissä!

TUTUSTU FABIANILAISIIN: Yövuorovastaava Kristian


Kuka olet ja mitä päivittäiseen työhösi kuuluu?

Olen Kristian Kotonen ja olen työskennellyt Hotel Fabianin vastaanotossa vuorovastaavana yövuorossa vuodesta 2021.

Työni tärkein osuus on kuvainnollisesti vahtia vieraidemme unta. Vastaan hotellin turvallisuudesta ja varmistan, että hotellissa on rauhallista, jotta vieraillamme on mahdollisuus levätä häiriöttä. Levollinen yö on kuitenkin perusta sille, että seuraavana päivänä noustaan oikealla jalalla sängystä. Pirteänä herätyn aamun kruunaa tietysti hotellin aamiainen, joka on meillä Fabianissa raikas ja ravitseva. Näillä eväillä päivä lähtee hyvin käyntiin, kysymys kuuluu vain kuinka mainio siitä tulee!

Työhöni kuuluu varmistaa, että edellinen päivä on saatettu kunnialla loppuun. Tässä kohtaa työnkuvaani tulee paljon hallinnollisia tehtäviä. Tämän jälkeen valmistelen ja varmistelen, että uusi päivä on valmis pyörähtämään käyntiin puhtaalta pöydältä. Pidän huolen siitä, että kollegoillani on hyvä pohja tuottaa asiakkaille mutkaton palvelu taas seuraavana päivänä!

Minkälaiset teot tuottavat sinulle hyvän mielen?

Itselleni tulee aina hyvä mieli, kun voin auttaa vieraitamme kriisin keskellä. Tästä esimerkkinä meidän luotettava pesulapalvelu, joka on ollut monen vieraamme pelastus! On sitten juhlat tulossa ja leningissä tahra, olet pidempiaikaismajoittuja tai matkustat pienten lasten kanssa, niin pyykit saa puhtaaksi nopeasti ja vaivattomasti, jopa saman päivän aikana. Tietenkin unohtamatta ympäristövastuullisuutta, johon olemme sitoutuneet.

Ympäristöstä huolehtiminen on työtä, joka on itselleni lähellä sydäntä. Olen kova saunoja ja saunomisen lomaan kuuluu myös vilvoittelu vedessä. Tämä onnistuu myös Helsingissä merenrannalla kun ollaan. Jotta elämys olisi täydellinen, vesiemme pitää olla puhtaita. Siksi John Nurmisen säätiö tekee mielestäni arvokasta työtä Itämeren ja Suomenlahden merialueella rehevöittymisen ja luontokadon pysäyttämiseksi. Heidän tehtävänään on myös vaalia ja elävöittää meren kulttuuriperintöä. Haluan, että myös tulevat sukupolvet saavat nauttia kirkkaista vesistä ja niiden monimuotoisuudesta.

Mikä on parasta Fabianissa työskentelyssä?

Boutique-hotellissa asiakasrajapinnassa tapahtuvaa suorittavaa työtä on sen verran vähemmän yöaikaan, että aikaa jää myös muulle. Tämän ajan olen pystynyt hyödyntämään laajentamalla omaa työnkuvaa ja vastuuta. Fabianin vuodet ovat siis tuoneet valtavasti uutta tehtävää, joihin ei välttämättä pääsisi mukaan isommassa talossa.

Suorittavan vastaanoton työn lisäksi olen vuoropäällilkömme Janin ja vastaanottopäällikkömme Matsin tukena vastaamassa osaltani muun muassa asiakaspalautteista, tilauksista, perehdytyksistä, vastaanoton toiminnan kehittämisestä sekä työvuorosuunnittelusta. Tästä iso kiitos kuuluu Matsille, joka on mahdollistanut tämän jakamalla vastuuta. Se, että oman tiimin jäseniin ja tekemiseen luotetaan, on iso osa työssä viihtymistä.

Mitä suosittelet tekemään Helsingissä?

Maailman parhaat elämykselliset saunat! Ja Helsingissä tarjontaa on tässäkin mielessä joka makuun. Tarjolla on niin perinteistä puulämmitteistä korttelisaunaa kuin hemmoittelevia hoitoja saunomisen yhteydessä. Seikkailun nälkäisimmille tarjolla on Kotiharjun Saunan elämys mitä suomalaisittain eli sekasauna ilman rihman kiertämää tai Sky Wheel -sauna 40 metrin korkeudessa maailmanpyörässä. Tarjolla on myös Allas Sea Poolin meren pinnalla kelluva sauna tai Time Magazinenkin "World's 100 Greatest Places” listalle päässyt Löyly. St George Care Spa ja Kämp Spa tarjoavat puolestaan saunaosaston lisäksi arjen luksusta spa-hoitojen merkeissä.

Kaupunkikierrokset kävellen, polkupyörällä, Hop on Hop off -busseilla tai veneillä ovat mahtavia tapoja tutustua kaupunkiin. Jos haluaa vähän panostaa ja nähdä koko kaupungin yhdellä istumalla, niin suosittelen Helsinki CityCopterin järjestämiä yksityisiä helikopterilentoja! He järjestävät niin kaupunki- kuin saaristokierroksia.


Kerro meille mieleenpainuvimmasta iloisesta kohtaamisesta hotellivieraan kanssa!


Kuten meillä Fabianissa moni muukin, olen myös erittäin eläinrakas ja siksi tulen aina muistamaan tämän yhden kohtaamisen! Vieraamme lähti ulkoiluttamaan koiraansa ja katsoin kuinka ihana ja aivan meidän Happy-koiran näköinen staffi hänellä oli. Rotu on hyvin ihmisrakas ja osaa sen myös näyttää, joten vieraamme hieman epäröi, kun puku päällä pyysin saada tervehtiä koiraa. Hän silminnähden rentoutui, kun kerroin, että meiltä löytyy kotoa samanlainen perheenjäsen. Tarjosin Elmolle ulkotakintaskustani löytyvän koiranherkun ja vinkkasin omistajalle Helsingin Rajasaaren ainutlaatuisesta koirapuistosta, tai tarkemmin sanottuna koirille varatusta omasta isosta saaresta. Lemmikkipakettiimme kuuluu myös kartta lähialueen koirapuistoista. Oma työvuoroni oli tällä kohtaamisella kruunattu ja Elmo omistajineen löysi uuden ystävän!

Mikä oli tänään sinun #PäivänHyväTeko?

Yövuorossa on yleensä aikaa autella niin vieraita kuin kollegoja. Päivän hyvä työni oli jälleen yhden rauhallisen yön pikkutunneilla avata sähköposti ja auttaa upean myyntipalvelumme työkavereita sähköpostin purussa. Pyrin omalta osaltani vaikuttamaan siihen, että olisimme lähes koko ajan yhteistyökumppaneidemme ja vieraidemme saavutettavissa ilman pitkää vasteaikaa!

Kristian Kotonen, yövuorovastaava, Hotel Fabian


-----

Tervetuloa Hotel Fabianiin!

We Don't Mind If You Stay Longer.